Протест пред Президентството свикват от Пирогов  на 22 юли, четвъртък

...
Протест пред Президентството свикват от Пирогов  на 22 юли, четвъртък
Коментари Харесай

Медиците от Пирогов местят протеста пред президентството

Протест пред Президентството привикват от " Пирогов "   на 22 юли, четвъртък с начален час 18:00, оповестиха от най-голямата незабавна болница в страната. Медиците и чиновниците на здравното заведение ще упорстват държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на опазването на здравето поради " близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ”, се споделя в известието.

" За времето, през което обитава Министерство на опазването на здравето, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделяне и оскърбление в работещите в системата и комплициране, съмнение и страх в обществото ", написа още съобщението от болничното заведение. В него чиновниците на болничното заведение означават, че управлението на Кацаров " ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното подпомагане за един проблем, чието решение този шеф на НЗОК не можа да откри и с отхвърли да приготви системата за вероятната COVID-19 вълна в края на лятото ".

От болничното заведение са безапелационни, че на митинга в центъра на София ще поискат още веднъж оставката на Кацаров и на шефа на НЗОК Петко Салчев. " Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на основни булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да проучва ръководството на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са настояванията ", написа още в позицията на " Пирогов ".

" УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „ систематичен проблем ”. Служителите на болничното заведение не престават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и сътрудници, те ще демонстрират решимост и готовност да се опълчват на систематичния гнет и в сряда, 21 юли 2021 г, тъкмо в 8 часа пред работно си място ", посочват още от болничното заведение. 

Решението за митинга в центъра на София идва откакто за следващ ден през днешния ден болничният личен състав излезе на митинг пред постройката на " Пирогов " в отбрана на уволнения шеф проф. Балтов.

Междувременно от Асоциацията на ресторантьорите в България също желаеха Стойчо Кацаров да бъде освободен от поста на здравен министър поради плануваните противоепидемични ограничения в проекта за справяне с пандемията, създаден от екипа на Кацаров. Той планува като първа мярка при повишение на заболеваемостта затваряне на заведения за хранене, заведения, нощни клубове и кафенета.

От сектора считат, че по този метод страната абдикира, като трансферира отговорността върху заетите.

" При съществуване на ваксини, че страната не може да се оправи с разпространяването, с убеждаването на хората да се имунизират, за какво ние би трябвало да поемаме този удар? При предходните две затваряния нямаше съществуване на ваксини! Сега, когато имаме ваксини, когато ние сме единствената страна в Европа, където на всеки ъгъл надали не можеш да се ваксинираш, нашата страна е неспособна да убеди популацията си да се имунизира и в същия миг вменява тази тежест на бизнеса. Ами няма по какъв начин да се случи това ", съобщи за стратегия " Хоризонт " на БНР ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Той сподели, че браншът е и срещу гръцкия вид единствено имунизирани да посещават заведенията и изрично увери, че притежателите няма да принуждават личния състав си да се ваксинира против Covid.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР